Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Főzőmestereink

Hornung Zoltán - FŐZŐMESTER

 

Hornung Zoltánnak hívnak. 1985-ben születtem Budapesten.

2004-ben felvételiztem a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszermérnöki szakára, ahol az erjedésipar volt a szakirányom, mely sörfőzés, borászat, likőr és pálinkakészítést takar. Szakmai gyakorlatomat, az Agárdi Pálinkafőzdénél és a Nagygombosi Pálinkafőzdénél töltöttem.

 

 

2009-2019-ig a Gyulai Pálinka Manufaktúránál dolgoztam, mint pálinkafőző mester.  

Itt elért legnagyobb sikereim:

  • 2011. World Spirit Award: World-Class Distillery díj, ahol továbbá az erdei szeder pálinkámat választották a világverseny legjobb pálinkájának.

  • 2014, 2015 Quintessence pálinkaverseny – A verseny legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéje.

  • 2015 Destillata (Ausztria) Feketeribiszke - Champion díj.

  • 2015. Országos pálinkaverseny: Magyarország legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéje.

Továbbá megszámlálhatatlan arany, ezüst, bronz és nagy aranyérem.

A jövőbeli céljaim, hogy továbbra is kiváló minőségű pálinkákat készítsek, és a Kövér Pálinkafőzdét az ország egyik elismert pálinkafőzdéjévé tudjuk tenni.

 


 

Kövér Ferenc - TULAJDONOS, FŐZŐMESTER

 

Egész életemet végigkísérte a magyar hagyományok tisztelete, a minőségi vendéglátás, így régóta dédelgetett álmomat váltottam valóra, amikor a bükki ékszerdobozként ismert Noszvaj településen - második otthonomban - útjára indítottam kézműves pincészetem mellett, a Kövér Pálinkafőzdét. Mindez csak úgy lehetett teljes számomra, ha én magam is kitanulom a borászat, majd azt követően a pálinkakészítés csodás mesterségét.

 

Célom, hogy pálinkafőzdénk az ország egyik legismertebb, és legelismertebb főzdéjévé váljon, ezért törekszem arra, hogy pálinkáink kiváló minőségben készüljenek el. A minőségi szolgáltatás titka véleményem szerint nemcsak a korszerű eszközökben rejlik, hanem a szakma és az ügyfelek tiszteletében, az emberség mindenkori megőrzésében.

 

Mások szerint sokat segíti munkámat a rám jellemző „végtelen” maximalizmus is, melyről úgy gondolom, hogy a hosszú távú gondolkodás egyik alapköve. Ezért is tanítom gyermekeimet, unokáimat egymás tiszteletére, a minőségi szemléletre és a szakma szeretetére - bízva abban, hogy egyszer majd ők viszik tovább az általam megkezdett munkát.