Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Díjak és elismerések

Habár a Kövér Pálinkafőzde még csak egy éve indult útjának, a pálinka iránti alázat, a befektetett munka és az állandó magas minőségre való törekvés meghozta gyümölcsét. Immár nem csak a pálinkakedvelők és főzdénkbe látogatók, de a szakma legjelesebb szakértői is felfigyeltek pálinkáinkra és egyre rangosabb elismerésekkel díjazzák őket. Ezen az oldalon bemutatjuk azon elismeréseinket, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

 

Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2022

November utolsó hetén került megrendezésre a Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadó Gálája, melyen a Kövér Pálinkfőzde összes elindított pálinkája elismerésben részesült.

Az ország legrangosabb versenyén a hazai pálinkaházak egyenként 9 tétellel nevezhetnek. Pálinkafőzdénk azon kevesek közé tartozott, amely az összes nevezett termékével díjat tudott nyerni, ezzel újra bekerülve Magyarország legkiválóbb pálinkaházai közé.

TOP Pálinkakiválóság 2022

- Irsai Olivér szőlő pálinka

Pálinkakiválóság 2022

- Alma pálinka

- Besztercei szilva pálinka

- Cigánymeggy pálinka

- Kajszibarack pálinka

- Kékfrankos törköly pálinka

- Kökény pálinka

- Som pálinka

- Szomolyai Fekete Cseresznye pálinka

 

Pálinka Nemzeti Tanács évkönyve 2022

Az ország egyik legrangosabb versenyén ismételten megmérettettük magunkat,ahol is az összes induló pálinkánk elismerésben részesült! Számszerűen 4 arany és 6 ezüst minősítéssel tértünk haza Noszvajra,ezzel újra bekerülve a Pálinkaházak legjobbjai közé!

Arany minősítést a következő pálinkáink kaptak:

- Irsai Olivér Szőlő pálinka 2020

- Szomolyai Fekete Cseresznye pálinka 2021

- Cigánymeggy pálinka 2020

- Alma pálinka 2019

Ezüst minősítést pedig a következő pálinkák kaptak:

- Som pálinka 2021

- Besztercei Szilva pálinka 2021

- Kökény pálinka 2020

- Kékfrankos Törköly pálinka 2020

- Birs pálinka 2020

- Kajszibarack pálinka 2021

 

QUINTESSENCE - 2022 XII. Pálinka és Párlatverseny

2022 január 28-án került sor a QUINTESSENCE - 2022 XII. Pálinka és Párlatverseny eredményhirdetésére, ezúttal Debrecenben. Az ország egyik legrangosabb versenyére rekordszámú tétel nevezett, számszerűen 1606 tétel! Az ünnepélyes átadóról a Kövér Pálinkfőzde újra éremesővel távozott, mert 5 arany, 3 ezüst és 4 bronz oklevelet vehettünk át. Az idei év azonban óriási elismeréssel kezdődött, mert pálinkáink közül 3, champion, azaz nagyaranyérmet nyert, mely elismerést a jók között is csak a legjobbak kaphatnak.  A díjakat főzőmesterünk, Hornung Zoltán vehette át. Ezúton is gratulálunk neki!

És a részletek: 

Champion díj: som, feketeribizli, besztercei szilva

Arany oklevél: som, feketeribizli, besztercei szilva, kökény, szomolyai fekete cseresznye

Ezüst oklevél: cigánymeggy, irsai olivér szőlő, kékfrankos törköly

Bronz oklevél: birs, kajszibarack, szomolyai fekete cseresznye, sörpárlat

 

Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2020-2021

2021-ben nyolcadik alkalommal került sor az Agrárminisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programjának lebonyolítására. A megmérettetés során a hazai pálinkaházak színes kínálatából kerültek kiválasztásra azok a tételek, melyek magas minőségüknek köszönhetően méltán képviselhetik ezt az ágazatot. A Program lebonyolítására idén is az Agrárminiszter által felkért szakmai elnök vezetésével, az Élelmiszergazdasági és -minőségpolitikai Főosztály irányításával és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) szoros együttműködésével került sor.

Nagy örömünkre szolgál, hogy miután a 2020-as Pálinkakiválóságok könyvébe a Kövér Pálinkafőzde is bekerült, méghozzá 6 pálinkájával, amelyek közül 3 Pálinkakiválóság (Birs, Kajszibarack, Kékfrankos törköly) és 3 TOP Pálinkakiválóság (Alma, Szomolyai fekete cseresznye, Fekete ribizli), 2021-ben is elismerésben részesültünk! Pálinkafőzdénk 6 díjazott pálinkája közül 3 Pálinkakiválóság (Birs, Alma, Kékfrankos törköly) és 2 TOP Pálinkakiválóság (Kökény, Szomolyai fekete cseresznye) címet érdemelt ki a Kövér Pálinkafőzde, de vajon mit is jelent ez?

A Pálinkakiválóság érdemet a szakmai zsűri a következőképpen definiálta: ,,A termék érzékszervi tulajdonságai elválasztási és technológiai hibától mentesek, aromatikája tiszta, az alapanyagra és a készítés módjára jellemző illat- és ízjegyekkel rendelkezik. A minősítést elnyerő tételeket tökéletes cefrézési és lepárlási technológiával készítették, jól megválasztott alkoholfokkal rendelkeznek, emellett a szüret időpontja - mely a gyümölcs minőségét befolyásolja - megfelelően lett meghatározva. A gyümölcsösségen túlmutató értékeket hordoznak (például összetettség vagy szerkezeti arányosság formájában). Harmóniájuk, egyensúlyuk megfelelő, emellett valamely tulajdonságuk kiemeli őket az átlagos tételek közül. Nemzetközi viszonylatban jó és nagyon jó értékelést elérő pálinkák. A téleket bátran ajánljuk minden érdeklődőnek."

A TOP Pálinkakiválóság definíciója: ,,A kategóriáján túlmutató, csúcskategóriás, megkérdőjelezhetetlen minőségű pálinkák. Az „életben egyszer kötelező” kategória. Tökéletes harmónia, kifejezőkészség, komplexitás, elegancia és valamely olyan tulajdonság jellemzi őket, amely alapján a képzett kóstolók is kiemelkedőnek, emlékezetesnek titulálják. A pálinkaminősítők e termékek leírására cizelláltabb, a kóstolás közben bennük megfogalmazódó, néhol költői jellemzéseket adtak, ezzel is hangsúlyozva az adott pálinka különlegességét. Minden tétel nemzetközi viszonylatban, a hozzájuk hasonló kiváló termékek közt is remekül helytáll, a hivatalos versenyeken kiemelkedő, nagy aranyéremmel, illetve champion díjjal minősített pálinkák."

 

Pálinka- és Törkölypálinka Verseny 2020-2021

Ahogy 2020-ban, úgy idén is megrendezésre került a Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, a Nemzeti Pálinka Tanács önálló szervezésében. A tavalyi évi sikereket követően, amely során 3 arany, 1 ezüst és 3 bronz minősítést hozhattunk el, 2021-ben is sikerült számos helyezést elérnünk!

A 2020-as évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen ARANY minősítést ért el alma, kékfrankos törköly, illetve fekete ribizli pálinkáink, EZÜST minősítést szerzett a 2020-as évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen cigánymeggy pálinkánk, és BRONZ minősítést ért el birs, kajszibarack és szomolyai fekete cseresznye pálinkáink. 2021-ben arany minősítésben részesült Irsai Olivér szőlő pálinkánk, a szomolyai fekete cseresznye, a kökény és kajszibarack pálinkáink. Ezüst minősítést kaptak alma, birs, besztercei szilva pálinkánk, a cigánymeggy, a kékfrankos törköly pálinka, a Stanley pálinka illetve a szomolyai fekete cseresznye pálinka is. Bronz minősítésben részesítették Vilmoskörte pálinkánkat.

 

Quintessence - 2020

A Quintessence - 2020 XI. Pálinka és Párlatversenyen, a Kövér Pálinkafőzdében készült bérfőzött pálinkák számos díjban részesültek, amely az ország legnagyobb versenyének számít. Számszerűen 1 arany, 11 ezüst és 6 bronz éremmel öregbítették főzetőink, főzdénk hírnevét. Köszönjük nekik, és további eredményekben gazdag együttműködésre számítunk!